1 Kasım 2013 Cuma

***İZLEDİKLERİM - 2*** Vampirler


                                                          The Originals              

     The Originals'ın henüz 1. sezonu yayınlanıyor olsada birçok kişi bu dizideki karakterleri çok yakından tanıyor. Klaus, Rebekah, Elijah hatta Hayley! Onlara hiç de yabancı değiliz.
     The Vampire Diares'on spin-off'u The Originals Kökenleri daha yakından tanımamızı ve bir yandan geçmişlerine dair daha fazla bilgi edinmemizi sağlıyor. Orjinal vampir ailesi belki de yüz yıllar sonra tekrar bir bütün oluyorlar. Halkın çoğunluğunu vampirler, kurtadamlar, kurtadam-vampir melezi, cadılardan oluşan bir New Orleans düşünün! The Originals her türlü doğaüstü varlığı kullanarak bize fantastik bir dünyadan çok daha fazlasını vadediyor.
     Spin-off'un başlangıç noktası ise tüyler ürpertici. Kurt kız Hayley köken vampirlerden biri olan melez Klaus'tan bir çocuk beklemektedir. Tam da bu sırada işler çığırından çıkar. Hayley bebeğini, Elijah ve Rebekah ailesi, Klaus New Orleans'ı, cadılar ise özgürlük istemektedir. Gizli savaş başlamıştır.


                                                             True Blood

     Hiç Güneyli Vampir Serisini duydunuz mu? True Blood'u duymamış olsanız bile bu kitap serisine illa bir yerlerde rastlamışsınızdır. En azından benim için öyle oldu. Güneyli Vampir Serisiyle başladığım yolculuk dizi versiyonunu keşfetmemle daha heyecan verici bir hal aldı.
    Bir kitap okurken içindeki karakterleri kendi kafanızda şekillendirdiğiniz olmuştur. Peki hayallerinizdeki karakterle kitaplardakiler hiç bağdaşmıyorsa? Şahsen True Blood'un ilk bölümünü izlerken hayalkırıklığı yaşadım. Cidden tüm vampirlerin peşinden koşturduğu, bayıldıkları Sookie Stackhouse böyle mi görünüyordu? Çok yakışıklı diye tanımlanan Bill Compton neredeyse vasat denilebilecek bir görüntüye sahipti. Ya Eric? Diğer karakterlere oranla daha kabullenilebilir olsa da yine de beklentileri karşılamıyordu. Ama her şeye rağmen dizi kendini izlettiriyordu. Yapılacak tek bir şey vardı. True Blood'u Güneyli Vampir Serisinin bir uzantısı olarak görmekten vazgeçmek! O zaman karakterlere yavaş yavaş alışabilmeye başladım. Diziyi izlemek daha katlanılabilir bir hal aldı benim için. Kitaptaki Sookie ile dizideki Sookie aynı kişiler değillerdi. Sadece bir isim benzerliği. Bütün karakterlerin ismi aynıysa bile ne olmuş yani! Ortada müthiş bir tesadüf var.
    Her şey bir yana True Blood'un yeri benim için çok ayrı. Diğer vampir yapımlarının aksine tüm Dünya vampirlerden haberdar. Hiçbir vampir saklanmak zorunda değil. Sahi dizinin konusunda doğru düzgün bahsetmedik öyle değil mi? Bon Temps isimli küçük bir kurgusal kasabada yaşayan, geçimini garsonluk yaparak sağlayan telepatik kızımız Sookie Stackhouse her şeye rağmen normal bir yaşam sürdürürken (Telepatik ama normal bir yaşam. Hadi oradan!) diğer insanlara göre vampir işlerine biraz daha fazla karışıyor. Tüm dünyada vampirlerin bilinmesine rağmen daha önce kasabalarına herhangi bir vampir uğramamış olduğundan dolayı onlardan herhangi birini görmek için yanıp tutuşuyor. Peki ne oluyor dersiniz! Sookie önüne çıkan ilk vampire aşık oluyor! Sonrasın olaylar olaylar...


                                                    The Vampire Diares

     Spin-off'undan bahsedip ana diziden bahsetmemek olur mu hiç? Kendi spin-off'una sahip olduğuna göre The Vampire Diares'ın kendini tüm Dünyada kanıtlamış bir dizi olduğunu az çok tahmin edersiniz. Ülkemizde de CNBC - e kanalında yayınlanan The Vampire Diares The Originals'a oranla (şimdilik) daha bir pembe dizi tadında. Yanlış anlamayın, böyle söylüyorum çünkü kimin eli kimin cebinde belli değil. Yoksa tabi ki pembe diziyle alakası yok.
     Dizinin ana karakterlerinden biri olan Elena Gilbert (hiç şaşırmayacaksınız) vampir olan Stefan Salvatore'a aşık oluyor. Tabi Elena Stefan'ın vampir olduğundan habersiz. En azından kısa bir süre! İntikam almak için kasabaya dönen Stefan'ın erkek kardeşi Damon ise işleri karıştırmaya başlıyor.
    Şuan 5. sezonu yayınlanan dizideki karakterlerin yıllar içinde geçirdikleri değişime inanamayacaksınız. Elena'dan Stefan'a, Damon'dan Caroline'a herkes bambaşka bir insan (Ya da vampir) olup çıkıyor. Yine şunu da belirtmeliyim bu dizi de bir kitap uyarlaması. Kitabını da merak edenler olursa diye belirtelim: Kitap serisi de aynı isimle basıldı.

     Şimdilik bu kadar. Ama devamı gelecek! İyi seyirler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Muhteşem Yaratıklar / Muhteşem Karanlık / Muhteşem Kaos - Kami Garcia / Margaret Stohl (EPSİLON YAYINEVİ )

Bu yazıyı yazmamın sebebi kitabın konusunu anlatmak,yorum girmek bla bla değil aslında. Amacım biraz stres atmak,beyin hücrelerime yayı...